Tomaten en komkommers gezaaid!

Het was vanmiddag zo lekker buiten dat ik besloot de computer uit te laten en eerst wat buitenwerk te gaan doen. Eigenlijk een klusje van manlief, maar hij komt er echt niet aan toe, dus probeer ik af en toe wat te doen. Zo kocht ik vorige week 20 viooltjes maar die stonden nog steeds niet in de goede potten. Ik besloot daar maar eens mee te beginnen. Daarna veegde ik het pad bij de voordeur en harkte ik de dode bladeren onder de hortensia's uit. Zo, dat was een lekker begin!

Ik reed de kliko weer naar achteren en keek naar de laatste par violen die nog steeds in hun bakjes zaten. Hmm.. die kan ik beter gelijk poten, anders komt 't er niet meer van, dacht ik. En kijk:We hebben weer wat vrolijks aan de schutting én wat moois op tafel!

Omdat ik toch alle spullen al had gepakt (potgrond, stoffer en blik, enz.) besloot ik gelijk maar wat te zaaien.
En zie hier, de tomaten en komkommer zaaisels!

En als alles goed gaat komen er 9 tomatenplantjes en 3 komkommerplantjes uit.
Ik zaaide in een wc-rolletje. Gewoon eerst een beetje aarde, een zaadje en dan een klein beetje aarde er bovenop. Als de plantjes groot genoeg zijn kunnen ze met wc-rol en al in de grond!

Hebben jullie al gezaaid?

Reacties

 1. Wat een goed idee om wc-rolletjes te gebruiken! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man doet dit bij ons, en wordt vast helemaal wild als hij je post ziet. Hij heeft de zaden al gekocht bij de Lidl.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jawel, tomaten, paprika, peultjes, komkommers, augurkjes, meiraap, wortel, ui, rucola. En over een maandje gaat de rest de grond in.
  Op het kdv waar ik werk heb ik samen met de kinderen aardbeien gezaaid, en cherrytomaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!