Nieuw ritme..

De kraamverzorgster is inmiddels een week weg, en ik kan zeggen dat we toch al een aardig ritme gevonden hebben. En het voelt goed. Heel goed zelfs! J. is een ontzettend lief en tevreden mannetje. Hij slaapt veel, wat mij de kans geeft om m'n huishoudelijk werk te doen. B.,E.,A., worden nog naar school gebracht en gehaald. Dat scheelt uiteraard heel veel tijd. Tijd, die ik nu weer gebruik om J. te verzorgen. Wassen, flesje geven, luiers verschonen.. en zoals ik zei: veel slapen!


Het ritme is nu met de komst van J. wel degelijk anders. Zo stofzuig ik 's ochtends beneden, terwijl we dan eerder 's avonds deden. Maar met het oog op de kraamvisite, die nu nog veelal overdag komt, is het beter om 's ochtends de boel aan kant te maken (lees: broodkruimels opzuigen). Ook was ik J. 's ochtends. Dat is er bij gekomen, maar is wel iets waar ik erg van geniet. 's Avonds strijk ik de was weg die ik overdag gewassen heb, dat deed ik eerder 's ochtends. En als het even kan probeer ik 's middags nog even te rusten. Dat lijkt J. wel te ruiken, zodra ik aanstalte maak om te gaan liggen wordt hij wakker, dus neem ik 'm lekker mee naar bed. Knuffeltime!


De nachten zijn nog een beetje taai. De ene nacht komt hij één keer, maar meestal nog twee keer. Maar ach.. inmiddels weten we uit ervaring dat dit vanzelf een keer stopt.


Ik zie dat het tegen 10-en loopt. Ik ga nog snel wat kleine klusjes doen en daarna een flesje maken. Jullie zijn weer een klein beetje op de hoogte. Tot snel!

Reacties

 1. Leuk om wat te lezen. Succes met die eerste pittige tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je al zo snel een goed ritme er in hebt, je bent natuurlijk een ervaren moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je al zo snel een goed ritme er in hebt, je bent natuurlijk een ervaren moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je alweer een ritme voelt. Dat geeft rust vind ik altijd. Gebroken nachten blijven niettemin pittig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja je moet weer een ander ritme creeeren he, maar zo te horen gaat het je goed af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heyy je bent bevallen! Van harte gefeliciteerd! Ik had het gemist ;)... Fijn dat alles goed is! Geniet van de vakantie straks, wat zullen de groteren genieten van hun kleine broertje ;)...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even zoeken naar een nieuw ritme, heel herkenbaar. Maar als je dat eenmaal gevonden hebt, lekker genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O ja dat ritme.. En als er weer een ritme is, veranderd het ineens weer zo snel :wink: Komt wel weer op orde allemaal :-) Geniet er maar van, hij is zo weer groot hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ritme is flink omgegooid! Fijn dat het allemaal al weer lekker loopt. En 2 nachtvoedingen, daar zou ik heel wat voor over hebben met mijn 9 maanden oude meisje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nog van harte gefeliciteerd met Juda!. Mooie naam.
  Gemist door geen computer hier.
  Fijn dat je weer ritme krijgt. Hopelijk begint de zomervakantie snel. Hier al begonnen.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!