Nuttige, gezellige dag!

Onze A. was vannacht al in de weer, hoesten, hoesten, hoesten... Vanmorgen besloot ik hem daarom ook thuis te houden vandaag. Niet dat hij heel ziek was hoor, maar van hoesten wordt je zo moe! En dat was wel aan z'n gezichtje te zien ook. Hij moest wel even mee naar school om z'n broers weg te brengen. Zo kon ik gelijk zijn eigen juf even melden dat hij vandaag niet zou komen. Juf had zelf ook zieke kinderen en zei dat A. er gisteren al zo moe uit zag en er weinig uit z'n vingers kwam. Dat klopte ook wel, hij wilde gisteren uit school zelfs niet meer tegen me praten en was lekker aan het spelen. Spelen en praten gaat blijkbaar niet samen, dus zei hij: 'ik praat nu even niet tegen u, mam'.


Na school gingen we even een paar boodschappen doen. Toch wel erg gezellig hoor zo'n manneke mee. Bij de fruitafdeling vroeg hij op z'n allerliefst of hij een mooie groene appel uit mocht zoeken. Ach.. zolang het om een appel gaat.. Dus ja, A. zocht een appel uit. Snoep eten ze hier bijna nooit, alleen af en toe op vrijdagmiddag en bij opa's en oma's. In de winkel hebben we dus ook nooit gezeur om snoep of koek. Ze mogen weleens helpen kiezen, maar dan wel uit twee dingen die ik eerst zelf uitgezocht heb. Dit zijn ze zo gewend en daarom hebben we het samen gezellig in de winkel.


Thuis moest ik toch echt even de bedden opschudden, de was aanzetten en afhalen. Geen probleem, A. speelde met duplo, ik zette een CD aan en kon zo gerust even naar boven. Niet te lang, want dat is niet gezellig aldus A. Daarom nam ik de was maar mee naar beneden en vouwde ik het beneden op.


Daarna maakte ik de keuken schoon. Op de één of andere manier kon mijn voorraadkast niet goed dicht, dus die besloot ik gelijk mee te pakken. A. wilde me graag helpen met de buitenkant, dus gaf ik hem ook een doek.

Hij ging hard aan het werk, want 'het moet glimmen als de hemel', zei het manneke. Ach..


Eten wilde A. eigenlijk niet, maar ik kocht hem om met wat crackers. (ja, dat gebeurt hier ook weleens.. ;-)) Gelukkig at hij wel wat. Het hoesten bleef, wat ik ook probeerde, hoestdrank, puf, slokjes water, niet te warm... A. is geen bank ligger. Hij zit liever op de grond te spelen. Nu het weer kouder wordt ben ik nog meer blij met m'n vloerverwarming. In ons vorige huis werden de kinderen echt koud op de grond, dat is nu niet meer. We merkten vorige winter al dat (met name E.) minder ziek was. Waarschijnlijk ook door betere isolatie, minder vocht en behaaglijke vloeren.


Ik had nog een project op het programma staan: de kelderkast. Onze zolder moet leeg voor de verbouwing, en na de verbouwing hebben we geen ruimte meer voor een bureau. Maar waar laat je dan dingen als een perforator en een nietmachine?
Ik wilde de kelderkast eerst eens leeg maken en kijken of ik daar plekken vrij kon maken. De printer moet ook nog ergens een plek krijgen. Al met al was het veel werk en kwam er ontzettend veel uit. Veel moest ook weer terug, maar gelukkig niet alles. Ik besloot om er radicaal doorheen te gaan. Gebruiken we dit? Nee? Weg!
Zo gaat er een grote bak met nepbloemen naar een vriendin, die er kransen van maakt. Een ouderwetse melkkoker naar m'n zus, en een heleboel spullen naar de kringloop. Een stapel kookboeken en recepten moet ik nog uitzoeken, dat ligt nu op een stapel te wachten. Misschien pak ik morgen nog wel een stapeltje. Of zometeen..

Ik vond inderdaad een plekje voor de printer, en kon een bak leegmaken voor dingen als de perforator. Fijn!

Achterin de kelderkast vond ik nog een vochtvreter. Nou, die had z'n werk wel gedaan!


Het zakje kon weg, was helemaal leeg. De bak maakte ik weer schoon. Eens kijken of ik morgen een nieuw zakje kan halen, dan zet ik 'm weer terug.


Met het uitzoeken van de bakken kwam ik ook mijn lettertang weer tegen. Ooit gekregen met Moederdag maar nog maar zo weinig gebruikt. Vandaag had ik er een leuk ideetje voor:
Ik maakte m'n eigen 'anti-folder' sticker van. Dit staat al zo lang op m'n lijstje, en kan ik nu eindelijk afstrepen! Tenminste.. als het blijft zitten..


B. zou zelf naar huis komen uit school en E. werd thuis gebracht. Ik had dus wat extra tijd, en besloot deze nuttig te besteden. Ik zocht twee bakken met stiften en potloden uit en maakte er één van. Heel simpel, de stiften testen op een oud papiertje, goed is in de bak, niet goed is in de prullenbak. De potloden liet ik ook allemaal door m'n handen gaan. Alle kleine (kleuter) potloden deed ik weg, de lange goedkope potloden ook. Eigenlijk bewaarde ik alleen de brynzeelpotloden. Ik sleep overal een punt aan, zodat ze klaar zijn voor gebruik. B. kreeg voor z'n verjaardag een mooie doos met goede potloden, dus al die 'restjes' zijn eigenlijk niet meer nodig. Sowieso is het, mijns inziens, beter om een doos goede potloden te kopen dan een doos ' slechte'. Of, misschien beter gezegd, een doos dure potloden dan een doos goedkope potloden. Goedkope potloden kleuren meestal niet fijn en de punt breekt steeds af. Dure potloden kunnen jaren meegaan, en nog fijn kleuren. Tenminste.. dat is onze ervaring.


Dit mocht weg!

Rechts de bak met goede stiften, links is voor de prullenbak.

A. bood op zijn manier een helpende hand met de kelderkast. Hij sjouwde wat speelgoed eruit, zag hamertje tik, en wilde dat weleens doen. Later knipte hij wat folders in kleine snippers en had lol omdat hij een neus of oor afknipte :-). Toen het de beurt van de stofzuiger was, sprong hij overeind, dat wilde hij doen! Prima hoor!

B. en E. kwamen uit school. We dronken lekker wat met zelfgebakken cake. Manlief had gisteren vergadering en was aan de beurt om te trakteren. Ik bakte daarom gisteren 2 cakes, maar er waren nog een paar plakjes over, tot grote vreugde van de jongens.


De traktatie van manlief was overigens geslaagd. Ik bakte een gewone- en een speculaascake. Eigenlijk wilde ik koeken kopen, maar ja.. al dat plastic he.. Daarom toch maar gebakken.

Manlief komt pas net binnen. Een latertje vanavond. Hij at op de zaak. Gelukkig aten we erwtensoep, een restje van dinsdag, toen ik een grote pan vol gemaakt had. Samen met een sneetje roggebrood heb ik daar genoeg aan.


A. slaapt inmiddels. Ik heb een kussen onder zijn matras gelegd, zodat hij wat hoger ligt. En nu maar hopen dat hij vannacht wél lekker slaapt!

Reacties

 1. Beterschap met je mannetje! Heerlijk hè, dat opruimen; ziet er netjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een beproefde tip bij hoesten (kinkhoest ervaring):
  Vlierbessensap . 't Beste is oersap.
  'n Beetje ergens in doen,sapje of zo.'t Is geen medicijn maar het tempert de hoestprikkel. Gr. B

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte met de zieke! Heeft hij misschien bronchitus? Daar kan je ook erg van hoesten en als je er niks aan doet kan het chronisch worden.
  Lekker opgeruimd met je flinke hulp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk gewoon verkouden. Vooral veel slijm. Vannacht was hij ook weer in de weer. Net toch maar even een ander middeltje gehaald bij de apotheek.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk blogje zo, ik hou van dit soort inkijkjes in een andere moeder haar dag :)
  Wel sneu van je kleine mannetje, beterschap!
  En wat heb je een nette kast... wij hebben een soortgelijke trapkast, maar een rommel dat het daar is... Echt beschamend! Ik zie bij jou geen etenswaren staan, mag ik vragen waar je je 'voorraad' bewaart?
  Groetjes Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Nienke! Onze voorraad kunnen we in de keuken kwijt, ideaal! In de kelderkast staan wat flessen wijn en een fles cola. Ook het broodmeel bewaar ik daar.

   Verwijderen
 5. Ja jou dagen lijken op de mijne ;-) Wat hebben we een mooi leven. ik ga aan de slag even de was vouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een eenvoudig, onschuldig middel tegen hoesten op bed. Het klinkt ongelooflijk maar heb al een paar keer ervaren dat het helpt. Een beetje dampo onder de voeten smeren. Baat het niet het schaadt ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoop dat jullie zoon gauw beter is. Lekker opgeruimd zeg! Ga hier ook even flink aan de gang met uitzoeken. Ergtoh dat er onwillekeurig weer zoveel zooi binnenkomt.
  Dochter hier hoestte ook erg voor weken en nits hielp. Nu inhaleren en ze voelt zich stukken beter.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heerlijk opgeruimd zeg,je bent goed bezig geweest,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, jij hebt flink aangepakt! Lekker joh! En beterschap met je mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat gezellig zo'n kijkje in je leven. De cakes zien er heerlijk uit!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben gek op dit soort blogs! Jammer dat je bent gestopt maar ik begrijp het volkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!