Eetplan week 47

Toch maar weer eens een eetplan! Afgelopen weken was het, wat eten betreft, een beetje een rommeltje. We aten wel redelijk gezond hoor, maar vaak wist ik een dag van tevoren nog niet wat we zouden gaan eten, en dat werkt hier niet. Het fijnst vinden ze het hier als het menu voor de hele week op het krijtbord geschreven staat, dan hebben ze soms nog het idee dat ze er over mee kunnen onderhandelen, haha!


Door de zwangerschap is mijn smaak wat veranderd. Was ik altijd dol op hutspot, nu hoeft het voor mij niet, en spek erbij al helemaal niet. Niet dat ik misselijk ben ofzo, maar ik vind het 'gewoon' niet lekker. Jammer voor mij, de jongens zijn er gek op, dus eten we het echt weleens.


Het weekmenu voor deze week is als volgt:


Zo: Snijbonen, aardappels en schnitzel (van de slager, Mjam!)
Ma: Restjes
Di: Boerenkool met worst
Wo: Chili Con Carne
Do: Broccoli, aardappels, hamlapje
Vr.: Spitskool met aardappels en gehakt
Za: Patat met bospeen


Ik heb mezelf voorgenomen om bij de patatmaaltijd toch iets van groenten te serveren. Deze keer zullen het wortels zijn, maar doperwten of sperziebonen (diepvries) zou ook een optie kunnen zijn. Zo krijgen de kids toch wat meer groenten binnen!


Eten jullie groenten bij de patat?

Reacties

  1. Nee helaas niet, soms doe ik sla, maar dan eet ik zelf het meeste op:-) en de kinderen als ik niet uit kijk niks.. vind het ook wel jammer, kost moeite om 2 stuks fruit en groenten erin te krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groente bij de patat....zomers wel eens sla maar dan eten alleen mijn man en ik dat en de kids niet.

    Wel doen we af en toe aardappelbolletjes uit de oven met haricot verts in katenspek. Vinden de kinderen heel lekker.

    Vervelend dat je smaak verandert...maar gelukkig dat je niet misselijk bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoon eet graag cherrytomaatjes bij de friet. Daar begin ik mee en dan krijgt hij de frietjes en een frikandel. Werkt tot nu toe prima, maar kan me voorstellen dat dat nog veranderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wij eten soms wel eens sla bij de patat,heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op dagen dat er weinig of geen groente bij de warme maaltijd zit, zoals bij patat of heel sporadisch pizza, geef ik de kinderen halverwege de dag vaak wat stukjes rauwe wortel of komkommer of tomaatjes. Ik zet er vaak ook wat van bij op tafel, naast de patat (als voorbeeld) dus.
    Ik vind echt dat de kinderen iedere dag iets van groente moeten eten, als er een dag is waarop dat niet zoveel is probeer ik de andere dagen te compenseren met meer groenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eens in de twee weken eten we op zaterdag patat. Het voelt toch altijd een beetje 'schuldig' op de een of andere manier. Daarom eten we sinds kort meestal bijvoorbeeld sla of gebakken uitjes met gebakken paprikareepjes of een zelfgemaakt soepje bij de patatmaaltijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Altijd een potje erwtjes en peentjes... maar of dat nou gezond is? Wel lekker in ieder geval! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Toch wonderlijk hoe je smaak verandert door zwangerschap hè. fijn dat je niet misselijk bent!
    Voor onszelf maak ik vaak salade bij de patat, de jongens vinden dat nog niet lekker. Voor hen zet ik dan vaak wat komkommer/paprika/wortel neer of soms een blikje mais. Bij de mais eten ze zeker weten groenten want daar zijn ze dol op!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!