Verbouwingsplannen en het verhaal van de Bruynzeelpotloden..

Onze zolder is nu één grote ruimte, met daarin (of zeg je daarop??) de wasmachine, droger, bureau en wat kasten. We hebben afgelopen weken plannen gemaakt om de zolder te verbouwen. We willen er twee slaapkamers maken en een halletje voor het wasrek. Ons trappengat is behoorlijk groot, en die willen we verkleinen zodat de wasmachine boven het oorspronkelijke trappengat komt te staan. De droger er bovenop, zodat we zo veel mogelijk ruimte benutten. E. en A., die nu op één kamer slapen mogen dan op zolder gaan slapen en hebben zo ieder hun eigen kamertje.


Plannen maken is leuk, tekeningen maken ook, spulletjes uitzoeken ook, rommel opruimen niet.. Er staat nogal wat daar op zolder. Een mand met cadeaupapier, wat (volle) kasten, een bureau.. Alles moet weg voor de verbouwing! Het bed, een kast, een boekenkast, een nachtkastje en een wansplankje komen wel weer terug op de zolder, op het kamertje van E. Voor de slaapkamer van A. hebben we andere plannen, maar daarover later meer.


Ik ben deze week toch maar eens gaan kijken in de paar dozen die er nog staan van de verhuizing. Ik kwam hele leuke fotolijsten tegen, helemaal vergeten! Hier gaan we nog een plekje voor zoeken. Een aantal andere fotolijsten gaf ik weg of breng ik naar de kringloop. In een andere doos vond ik een blik aquarelpotloden. Ik besloot om 'm maar op MP te zetten en te kijken of er een bod zou komen, anders kon ik 'm alsnog weggeven. Tot mijn grote verbazing had ik diezelfde avond al een bod van 10 euro, wat uiteindelijk opliep tot 20 euro. Het viel me op dat twee mannen tegen elkaar opboden. Eén van hen stuurde me een mail met de vraag wat ik ervoor wilde hebben, dat hij moest werken en dus niet overdag kon bieden. Ik beloofde hem te wachten tot 8 uur 's avonds. Dit mailde ik ook de ander. Die reageerde met: 'o ja, dat bod is van..'. Het klonk alsof hij wist wie de ander was, dus vroeg ik hem erna. Maar nee, ze kenden elkaar niet, de één woonde in Tilburg en de ander in Rotterdam, maar, zo vervolgde hij z'n verhaal, we sparen allebei bruynzeelpotloden. Ik was stomverbaasd, potloden sparen? Nog nooit van gehoord! Ik vroeg hem het één en ander en kwam te weten dat er dus mensen zijn die bruynzeelpotloden sparen. Of nou ja, de blikken eigenlijk. Maar als er nog potloden in zitten of zelfs nog bijna nieuw zijn kan dat de prijs aardig doen oplopen. Weer wat geleerd! De potloden mogen niet met de gewone post mee, maar moeten goed verpakt in een pakketje á 6,95 euro..


Dus.. heb je nog een blik bruynzeelpotloden, zet ze eens op MP, wie weet 'vang' je er nog wat voor!


En voor degenen die willen weten hoe 'bijzonder' het blik dan wel was, hierbij een foto:Reacties

 1. Wauw! Ik hoop dat ik mijn blikken bewaard heb. Ik was er namelijk heel zuinig op, maar liet uiteindelijk de kinderen ze gebruiken......de potloden zijn nu op, maar als het alleen om de blikken gaat...
  Dat biedt perspectief.

  Je zolderplannen klinken leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met de verbouwing en het opruimen. Potloden sparen in blik. JE moet het maar weten, helaas heb ik ze niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat je eraan dacht om ze op MP te zetten, achteraf wel een heel goed idee!
  En leuk vooruitzicht die verbouwing, de plannen klinken goed. Succes nog even met opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfff, wat maf! Zo zie je maar weer, wat voor de een nauwelijks waarde heeft, is voor de ander iets aantrekkelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh die vind ik ook wel eens in de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. echt???hihi niet te geloven wat een mens spaart,maar wat leuk dat je daar slaapkamers maakt,succes met opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben aan het handelen ;-)
  Dit is echt een bijzonder hobby!
  Bedankt voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!