Een courgette van het groentekraampje..

Achter ons huis ligt een park. Het is daar heerlijk! Een voetbalveld, speeltuintjes, gras en bomen, een kinderboerderij.. En in dat park is ook een enorme groentetuin. Afgesloten met een hek, dat dan weer wel, maar toch is het mooi om naar te kijken. Het blijft niet bij kijken.. op maandag en donderdagmorgen staat er een kraampje buiten het hek, met allemaal verse groenten. Er staat een geldkistje op waar je het geld in kunt doen. De sla (+een bosje lente-uit), komkommers, courgette's, ijsbergsla zijn 50 cent. De spitskool kocht ik voor 1 euro, en een bos rabarber voor 1,50 euro. Meestal ga ik elke maandag én elke donderdag even kijken. Zo ook afgelopen donderdag. Ik hoopte dat er nog een courgette zou liggen voor het eten van die avond. En ja hoor.. er lag er nog één, en wat voor een..


714 gram woog 't ie maar liefst! Uiteindelijk heb ik 's avonds de helft gebruikt en ligt de andere helft nog te wachten totdat ik er een lekker soepje van maak. En dat voor 50 cent.. :-)

Reacties

  1. En waarschijnlijk nog lekkerder als uit de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow! Bij ons zitten er nog geen eens bloemen in, ze zijn zo laat van 't jaar...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superleuk om zo'n kraampje vlakbij te hebben voor echte lokale en goedkoper groente. Hier helaas niks van dat soort dingen in de binnenstad... :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!