Zero waste en (alweer) kringloopgeluk!

Tijdens de zwangerschap van J. ben ik gestopt met het zo veel mogelijk mijden van plastic bij de boodschappen. Ik kreeg bekkeninstabiliteit en moest de boodschappen op een andere manier in huis halen, nl. door ze te laten thuis bezorgen. Na de geboorte had ik wel even wat anders aan m'n hoofd dan overal verpakkingsloos boodschappen halen. Maar nu J. alweer bijna 8 maanden is begint het weer te kriebelen. Ik nam weer potjes mee voor de nootjes maar kocht nog wel wat groenten in plastic. Een beetje half/half zeg maar. Maar nu heb ik er weer zin in! Vandaag ging ik langs de aardappelboer om aardappels te halen. Hoppa, zo in de tas, en thuis in de aardappelbak: dat is 1! Morgen naar de markt, en dan maar hopen dat ze komkommers zonder plastic hebben.. en broccoli.. en.. We gaan het wel zien. Op mijn lijstje staan sowieso: bananen, appels, peren en een rode kool. Dat zijn dingen die je over het algemeen wel los kunt kopen. Verder zie ik het wel.


Onlangs belde een oude buurvrouw. En met oud bedoel ik ook echt oud: in de 80 is ze. Ik weet niet beter of ze leeft 'groen'. Ze fietste alles af om op haar adresjes boodschappen te doen. Een paar maanden geleden is ze gevallen, brak haar sleutelbeen en kon niet meer fietsen. Gelukkig zorgde ze altijd voor voldoende voorraad, maar ook de voorraad ging op. Mijn schoonouders schoten te hulp en deden mét buurvrouw boodschappen, totdat ook schoonmama viel en haar schouder brak. Nu is de buurvrouw nogal een kordate dame: ze belde de groenteman met de vraag of hij de boodschappen ook kon komen brengen. En daar kwam hij: tassen vol, want ja, de buurvrouw eet veel en gezond. De man werd in de keuken op een stoel gezet, kreeg koffie en moest even wachten totdat al die plastic tasjes weer leeg en opgevouwen waren, want dan kon hij ze weer meenemen. Ze moet daar niets van hebben..


Vandaag had ik nog wat tijd over. Ik moest E. en een vriendje van school halen maar was zeker een kwartier te vroeg. Ik schoot nog even een kringloopwinkel binnen. (kreeg op m'n kop van de vrijwilligster daar, het was geen kringloopwinkel maar een 'goede doelen winkel'. Ze verkopen daar tweedehands spullen, maar is dus geen kringloopwinkel haha! ) Ik had al een paar dagen 2 leuke windlichten zien staan in de etalage. Ze stonden er nog, en omdat onze vensterbank wel een opkikkertje kon gebruiken nam ik ze mee:

Ik was in m'n nopjes, want ze blijken ook nog eens heel leuk te staan! En dat voor 6 euro. De roze kaarsen moeten eerst op, dan koop ik nieuwe in een andere kleur.


Ook vond ik nog 5 kaarten, die ik ook deze week hoop te versturen. 10 cent per stuk maar liefst, en ik ga ze ook nog gratis verzenden.. Hoe? Met de 'niet plakken maar smakken' actie van postnl! Mocht je iemand blij willen maken met een kaartje, dan heb je nu de kans om goedkoop te verzenden. Wie maak jij blij?

Reacties

  1. Wat een goede reminder om kaarten met een smak te versturen! Ik ga twee lieve vriendinnen een kaartje sturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat staat dat gezellig inderdaad in de vensterbank! En ik ben onder de indruk van je buurvrouw. Dat lijkt me echt een dame met pit.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!