Een rare week.

Afgelopen zaterdag ging manlief om 5 uur 's ochtends weg. Hij is met 22 jongeren van de kerk op werkvakantie naar Roemenië. Dus ben ik alleen thuis met de jongens. Gelukkig heb ik een lieve vriendin (haar man is ook mee naar Roemenië) die komt helpen met het eten 's avonds.

Zondagavond belde m'n zusje: opa is vanmiddag overleden! Opa was al heel lang ziek, lag al maanden op bed, en eigenlijk was het ook maar de vraag of manlief wel kon gaan. Maar omdat opa steeds opkrabbelde is hij toch gegaan. Hij heeft nu z'n vlucht omgeboekt en hoopt morgenavond thuis te komen, ipv zaterdagavond.

Het is heel vreemd hier. Ik heb m'n verdriet, en B. ook, op zijn manier. Maar toch moet je je gewone dagelijkse dingen doen. Ik moet kleding regelen voor de begrafenis, oppas voor de condoleance-avond en de begrafenis, ik wilde gisteren naar oma toe, dus moest ik oppas regelen, enz.

Maandag was manlief ook nog jarig, maar doordat hij toch al in Roemenië zou zijn, zouden we het niet vieren. Achteraf gezien maar goed ook, we zouden nu toch niet in stemming zijn.

Het alleen - zijn met de kids gaat goed, al lig ik 's avonds eigenlijk veel te laat op bed. De dingen die je anders met z'n tweeën doe, moet je nu alleen doen. Zo ook vanavond. De kinderen lagen om kwart over 7 op bed, daarna deed ik de vaat, stofzuigde ik de vloer, gaf de planten buiten water, ruimde ik het speelgoed op, en deed ik het één en ander in m'n moespotten. Nu de mail nog even beantwoorden, een boodschappenbriefje maken en douchen en dan.. bedtijd!

B. moet nog 2 dagen naar school, en dan krijgen wij ook vakantie. Het is verdrietig dat onze vakantie nu begint met de begrafenis van opa, maar dat is niet anders.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte!

Reacties

  1. Heel veel sterkte gewenst voor nu en de komende tijd.

    Hartelijke groet,
    Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Helma en gezin. Gecondoleerd met het overlijden van jullie opa! Veel sterkte en Gods zegen toegewenst in de komende tijd. Warme groeten, J&M

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gecondoleerd met het verlies van jullie opa. Sterkte toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gecondoleerd met het verlies van je opa! Veel sterkte samen de komende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gecondoleerd en heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gecondoleerd en veul sterkte gewenst!
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gecondoleerd met het verlies van jullie opa! Sterkte hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sterkte.. En jullie hebben erg laat vakantie zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van harte gecondoleerd met het verlies van je opa.
    Wat een aparte week zal je achter de rug hebben. Fijn dat je man weer heel en goed thuis is.

    Sterkte met alles!

    Lieve groet,
    Alberta

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!